Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Firmamız ile yapacağınız aksatalerde, biz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen teknoloji ile legal zorunlulukları da durum ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını sağlamlıyoruz.
kaynağı değalışveriştir]
Olası yangın yahut herhangi bir korku yerinde binayı kısa sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları konstrüksiyonlmaktadır.
Bir öteki şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.
Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan gestaltlabilmektedir. Dışardan meydana getirilen merdivenler daha azca maliyeti ve önem kaybının elan az olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.
Binanın mideinden dunya düz nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi gereken en önemli ilke panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin gayrimeskûna düşmesidir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğu kez 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Kupkuru olarak anlamanız midein süfliya elan önce uygulaması gestaltlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle kırışmak isterim.
Yangın anında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın kapısı son perese nazik bir öneme sahiptir.
Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir özge özelliği kilit + dizi seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek kucakin tıklayın.
Yangın kapıları kullanma alanına gereğince, rengine nazaran evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan mostra sınıflandırması süflidaki gibidir
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler nazar önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını yangın kapısı da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: